Sanna Varho aloitti virallisesti työnsä Rauman Lukko Oy:n ravintolajohtajana 11. tammikuuta. Ensimmäiset työpäivät ovatkin kuluneet lähinnä toimintaympäristöön ja -tapoihin tutustuessa.
- Toisaalta on hyvä, että pääsee aloittamaan työssä nyt, kun ei ole mikään sesonkiaika ja kauhea kiire. Toisaalta taas on myös hankalaa, kun ei pääse siihen liikkuvaan junaan hyppäämään vauhdista, Varho pohtii.
Kokenut ravintola-alan ammattilainen työskenteli 20 vuoden ajan Rauman Hovin palveluksessa ennen Lukolle siirtymistään. Varhon työnkuvaan kuuluu koko Rauman Lukko Oy:n ravintolatoiminnan johtaminen.
Helmirannan, Tifosin, Aura Loungen sekä ottelutapahtumiin liittyvien ravintolatoimien hallinta ja organisointi on iso vastuualue, mutta Varho tarttuu toimeen ennakkoluulottomasti: hänellä on kokemusta niin ravintolapäällikön kuin myyntipäällikönkin tehtävistä useita toimipisteitä käsittelevistä toimintaympäristöistä.
- Koin, että nyt on hyvä hetki hankkia vielä uusia kokemuksia ja uusia haasteita työelämässä. Lukko on hieno ja iso organisaatio ja on hieno päästä osaksi sitä, Varho kertoo.
- Olen intohimoinen penkkiurheilija ja seuraan lähes kaikkea urheilua. Omat lapseni ovat jääkiekkoa pelannut ja Lukkoa kannatan, mutta niin kova kannattaja en kuitenkaan ole, että itkisin tappion hetkellä, hän naurahtaa.
Tavoite: Työkuorma tasaisemmaksi
Vaikka Varho vasta on pääsemässä sinuksi talon tapoihin, on hänellä jo näkemyksia ja ideoita, miten Lukon ravintolatoimintaa voisi kehittää. Hänen vuosien mittainen kokemus hektisestä ravintola-alasta ja alan muutosten näkeminen läheltä tekivätkin rekrytointivaiheessa vaikutuksen.
- Tifosin, Helmirannan ja jäähallin ravintolapalvelut, niiden tarpeet sekä ruuhkahuiput eroavat toinen toisestaan, mikä tekee palapelin palasien yhteensovittelusta haastavaa, Varho toteaa.
- Pyrin ennen kaikkea siihen, että ravintolapäälliköiden välinen yhteistyö sujuu saumattomasti ja että henkilöstön kuormaa saataisiin tasoitettua paremmin koko kalenterivuoden ajalle sen sijaan, että yhdessä paikkaa tehtäisiin satoja tunteja kesäkuukausina ja toisessa paikkaa talvisaikaan. Työkiertoa tarvitaan, jotta jokainen pystyy pitämään joskus vapaatakin.
Kun katsoo Varhon kalenterimerkintöjä, pelkästään niiden perusteella olisi käytännössä mahdotonta päätellä, että hän työskentelee Liigaseuran palkkalistoilla. Jääkiekko näyttelee silti pientä roolia käytännössä päivittäin Varhonkin työssä.
- Vierasjoukkueilta tulee meille toiveita, mitä he haluaisivat kulloinkin syödä pelien jälkeen. Hallin henkilökunta on siihen kaikkeen jo tottunut, mutta esimerkiksi raaka-ainetilaukset ja työvuorojen suunnittelu ovat sitten asioita, jotka vaikuttavat johtamaani kokonaisuuteen, puhumattakaan muista hallilla järjestettävistä tapahtumista. Tärkein asia on silti itse pelitapahtuma ja sen sujuvuus: sitä haluamme jatkuvasti kehittää, hän selittää.
- Ja onhan meillä tietysti Aura Loungessa joka arkipäivä yksi ruokalaji, joka on merkitty ”Urheilijan valinnaksi”. Se ei ole pelkkä markkinointikikka, vaan kyseiset ruokalajit on käyty yhdessä läpi Mika Kuosmasen (edustusjoukkueen joukkueenjohtaja), Kalle Sahlstedtin (urheilujohtaja), Jarkko Mäkisen (Kivikylän Areenan ravintolapäällikkö) sekä Janne Selinkosken (keittiöpäällikkö) kanssa. Kyseiset ruokalajit on siis juuri Liiga- ja U20-joukkueita varten suunniteltu ja niissä on otettu huomioon hiilihydraattien sekä proteiinien optimaalinen määrä.